7/24 Acil Servis
Poliklinik Saatlerimiz:
Pazartesi - Pazar / 08:30 - 18:30
Adres
Levent Cad. Yeni Sülün Sokak No. 9
Levent / İstanbul
7/24 Acil Servis
Poliklinik Saatlerimiz:
Pazartesi - Pazar / 08:30 - 18:30
Whatsapp Destek
0532 560 30 30
Hızlı Randevu Al 0212 280 50 24
Geriatrik Bakım
Veteriner hekimliklteki gelişme ve ilerlemelere paralel olarak pet arkadaşlarımızında yaşam süreside artmaktadır. Bu sürenin artması, beraberinde canlılarımızda yeni problemlerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Örnek olarak: obezite, osteoarterit, böbrek-kalp-karaciğer hastalıkları, tümör ve kanser, diabet ve tiroid yetmezliği gibi hormon bozuklukları pet arkadaşlarımızın yaşı ilerledikçe karşılaşabileceğimiz bazı hastalıklardandır.
Yaşlı insanların bakımı nasıl farklıysa, yaşlı petlerimizinde bakımı da benzer olarak farklılık göstermektedir. Pet sahiplerinin Veteriner hekimleriyle yakın temasta olmaları ve beraberce bir sağlık programı planlamaları yaşlı petler için ideal bir bakım şeklinin oluşturulmasında en uygun adım olacaktır.
Genel olarak küçük ırkların ömrü büyük ırklara nazaren daha uzundur ve kedilerde köpeklerden daha uzun yaşarlar. Birçok küçük ırkın yaşlılık dönemi 10-12 yaşlarında başlayabildiği gibi bazı büyük ırklarda bu 6 yaşta başlamaktadır.
Yaşlı pet arkadaşlarımızın sağlık muayenesi düzenli bir veteriner sağlık kontrol programının oluşturulması, pet sahiplerinin canlılarının sağlıklı ve dinç kalabilmeleri için yapabilecekleri en önemli adım olacaktır. Özellikle canlımızın yaşlılık döneminde bu daha da önem kazanabilmektedir. Bu dönemdeki sağlık kontrollerinin en büyük amacı yaşlılık döneminde karşılaşabileceğimiz bazı problemlerin ör: Börek, karaciğer yetmezlikleri, kalp üfürmeleri, pankreas ve tiroid bezlerinin preoblemleri, osteoarterit ve tümörler gibi hastalıkların erken teşhisi ve buna bağlı olarak erken tedavi şansıdır.
Amerika Pet Hastaneler Birliğinin önerisi sağlıklı bir kedi veya köpeğin her 6 ayda bir komple bir sağlık taraması ve laboratuvar analizlerinin yapılmasını önermektadir. Unutmayın ki kedi veya köpeğimizin her bir yaşı bizim 5-7 yaşımıza eşittir ve ayrıca canlılarımız şikayetlerini ve rahatsızlıklarını dile getirememektedirler ve ancak hastalıkları çok ilerledikçe belirtilerin ortaya çıkmasıyla biz onların hasta olduklarının farkına varabilmekteyiz.
Sağlık muayenesi sırasında doktorlarımız sizden canlılızla ilgili özellikle aktivite, davranış ve alışkanlıklarındaki değişilikler gibi bir takım sorular soracaklar, daha sonra detaylı bir fiziksel muayene ve bunu takiben laboratuvar testleri yapılacaktır .
Boğaziçi Vet. Hospitalın oluştuduğu yaşlı pet sağlık muayene paketinin içeriği:
Ve hekimin gerek gördüğü ek analizleri kapsamaktadır.
Yaş ilerledikçe kedi veya köpeğimizde genel bir yavaşlama gözlemlenir. Ana duyular yani: görme, duyma, tat, temas ve koku hislerinde zayıflamayala birlikte, canlımız dış uyarılara karşı cevabı da yavaşlamaya başlar. Bu algılamadaki zayıflama ilkbaşta yavaş olacağından sizin dikkatinizi çekmeyebilir, fakat biraz dikkat edildiğinde canlımızın eski alışkanlıklarındaki değişiklikleri fark etmemiz mümkün olacaktır. Zaman ilerledikçe onun daha çok uyuduğunu ve vücüt şeklinin değiştiğini bazen idrarını tutamadığını, eskisi gibi havlamadığını fark etmeye başlarız.
Duyulardaki bu zayıflamanın en iyi ilacı onunla oyun oynayarak aktif tutmak ve bazı eğitimleri tekrarlamak olacaktır.
Can dostlarımızın sağlığı için en iyi hizmeti sunmak tek hedefimiz. Dostlarımızın sağlığıyla ilgili tüm soruları hekimlerimize sorabilir, randevunuzu planlayabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.
Teşekkür ederiz.